Norge på sitt beste!

Jeg føler meg ganske bereist! Ihvertfall til å bare være 27 år gammel. Jeg har besøkt store deler av Europa, men jeg har ikke besøkt Afrika, Asia eller Amerika. – Men når det kommer til Norge.. Da er jeg ganske blank. Eller ikke blank fordi jeg har faktisk vært en del steder i Norge, men det er fremdeles steder jeg kunne tenke meg å dratt til her i Norge. Jeg har vært i Bergen, Stavanger, Oslo, Kristiansand, Egersund, Larvik, Stavern, Hardangervidda, Trondheim, Lofoten osv. Norske fjorder, daler, fosser og fjell har jeg ingen verdens peiling på, og jeg synes det er litt trist! Landet vårt er jo så vakkert! Vi er omringet av enestående naturopplevelser, men når man bare ikke interesserer seg nok til å planlegge en tur, har man alt for lett for å la dem gli forbi! Usj, jeg skammer meg litt, men heldigvis har jeg enda hele livet foran meg til å se og oppleve disse syv vakre stedene jeg har remset opp under her.

uh0gkz3

Geirangerfjorden og Trollstigen ?

PicMonkey Collage

Geirangerfjorden virker så forbannet magisk! Den er 20 km lang og bærer flere kjente fosser som bidrar til at man får følelsen av å sitte midt i et nasjonalromantisk maleri. Geirangerfjorden ligger i Møre og Romsdal sammen med den unike Trollstigen. En vei som slynger seg oppover fjellsiden med hele 11 krappe svinger og.. waaaaaaaaait for it! Varselskilt mot troll. “hihi” Når man endelig når toppen venter en eventyrlig utsikt ?

28562129

Lofoten ?

lofoten-norway_2_1400x788

Jeg har vært i Lofoten en gang fordi min tante og onkel bodde der en gang, eller ihvertfall i nærheten. Men jeg må jo tilbake til Lofoten. Jeg mener…Hallo…Norges vakreste sted! Jeg må padle i kajakk, dra på hvalsafari, campe på en av de kritthvite strendene, seile gjennom trollfjorden og gå tur på flere av de majestetiske fjelltoppene og se nordlyset. Jeg vet virkelig ikke hvor jeg skal begynne en gang.. Svolvær, Værøy, Henningsvær, Stamsund… Alt ser så utrolig magisk ut ??

atlanterhavsveien_5

?? Atlanterhavsveien ??

PicMonkey Collage

Nok en grunn til å besøke Møre og Romsdal! Atlanterhavsveien ligger i Averøy Kommune og går over åtte broer helt til ytterste punkt hvor landet slutter og storhavet begynner. Uansett værforhold må det være helt utrolig spesielt og magisk å oppleve disse broene. Se på disse øyene, a´dere! DE fargene? Er dette virkelig landet vårt? Jeg blir jo helt satt ut her 🙂

11426440_461930567313093_695302389_n

? Trolltunga & Prekestolen ?

PicMonkey Collage

Trolltunga ligger 1100 moh og har en steinformasjon som står horisontalt ut fra fjellet over 700 meter over Ringedalsvatnet. Jeg må dit en dag og nyte utsikten av dramatisk vestlandsnatur! 🙂 Prekestolen, eventyrlige Prekestolen er et sted jeg vil oppleve. Prekestolen er et fjellplatå på nordsiden av Lysefjorden. Herlighet så vakkert land vi har 🙂

original.1000x612

 ? Besseggen i Jotunheimen ?

Denne fjellturen er nok den mest populære turen i Norge, og det er ikke så rart i det hele tatt. Besseggen er en fjellrygg i Vågå kommune i Oppland fylke. Besseggen ligger øst i Jotunheimen, mellom vannene Gjende og Bessvatnet. Noe av det karakteristiske ved utsikten er at Gjende ligger nesten 400 meter lavere enn Bessvatnet, mens Bessvatnet har en blåfarge som de fleste andre innsjøer, har Gjende en tydelig grønnfarge. Man går ikke bare mellom to grønn vann og nyter utsikten av Jotunheimen Nasjonalpark…man får også utfordret høydeskrekken sin, dersom man har det. Jeg har ikke gått Besseggen før, men utsikten fra de bratteste partiene skal visstnok være helt fantastiske 🙂

Åh, la oss reise 🙂 Det er for mange steder, og for liten tid! Hva er din drømmedestinasjon, som du vil dele med meg?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *