16 filmer som garantert får deg til å gråte

Det er ikke ofte jeg tar til tårene, til tross for at jeg er en person som gråter litt for fort ved happy endings, eller for triste handlinger. Jeg elsker å se på filmer, og selvom jeg kan ta til tårene under en film så synes jeg ikke det gjør noe. Triste filmer behøver jo ikke å være en dårlig film selvom man tar til tårene, sant?

___________________________________________________________________________________________________________

– keep calm and let your tears fall from your eyes –

♥ dead poets society – Todd Anderson – som historien blir sett gjennom øynene fra – begynner på den konservative privatskolen der hans bror tidligere briljerte med toppkarakterer og hadde toppverv i skoleaktivitetene. T0dd er derfor usikker på sine egne kvaliteter, er svært sjenert og lite villige til å stikke seg frem til å begynne med. Han blir romkamerat med en person som er i motsatt ende av skalaen, Neil Perry (Robert Sean Leonard), en talentfull gutt med mange ess i ermet, men som også blir hardt presset av sin manipulerende far. Dette hadde nok vært bare et vanlig skoleår, om det ikke hadde vært for den svært eksentriske professor John Keating (Robin Williams), som er nyansatt og forsøker å nyansere sinnene til sine elever. Elevene blir snart begeistret av læreren, som oppfordrer dem til å “gripe dagen”, men de øvrige lærerne (som er svært konservative) er ikke like imponert. Som en følge av Mr. Keating, starter en gruppe med gutter, med Neil i spissen, imidlertid en forening ved navn “Dead Poets Society”, noe som også Todd svært motvillig blir med på. Ved hjelp av foreningen knytter guttene et svært tett vennskap, men den starter også en kjedereaksjon av handlinger, både på godt og vondt.

♥ the notebook – En dårlig og lidenskapelig ung mann forelsker seg i en rik ung kvinne og gir henne en følelse av frihet. De blir snart atskilt pga sine sosiale forskjeller.

♥  moulin rouge Satin jobber på nattklubben moulin rouge i Paris. Hun forelsker seg i Christian, som tas for å være investor. The Duke gjør det vanskelig for de forelskede å være sammen.

♥ black swan – En ballettdanser vinner ledelsen i “Svanesjøen” og er perfekt for rollen som den delikate White Swan – Princess Odette – men langsomt mister hennes sinn som hun blir mer og mer lik Odile, Black Swan.

♥ the horse whisperer Moren til en sterkt traumatisert datter verver hjelp av en unik hestetrener til å hjelpe jenta å like skadet hest.

♥ p.s. I love you – En ung enke oppdager at hennes avdøde ektemann har forlatt 10 meldinger som er ment til å bidra til å lette hennes smerte og starte et nytt liv.

♥ lion king Lurt til å tro at han forårsaket farens død, flykter en løveunge og forlater sin skjebne som fremtiden konge.

♥ war horse Albert verver seg til å tjenestegjøre i første verdenskrig etter at hans elskede hest blir solgt til kavaleriet. Albert håpefulle reise tar ham ut av England og til frontlinjene som krigen raser videre.

PicMonkey Collage90

♥ titanic En sytten år gammel aristokrat, forventer å være gift med en rik saksøker av hennes mor, forelsker seg i en slags men dårlig artist ombord luksuriøse, skjebnesvangre RMS Titanic.

♥ the intouchables Mangemillionæren Philippe er lammet fra nakken og ned etter en paragliderulykke og må leve resten av livet i rullestol. Han bor i luksuriøse omgivelser i Paris og skal ansette en ny pleieassistent. Den eneste som skiller seg ut av søkerne er Driss som kun har søkt på jobben fordi han må vise at han er aktiv arbeidssøker for å beholde trygdepengene. Snart begynner et usannsynlig kameratskap forankret i ærlighet og humor mellom to individer som på overflaten ikke ville hatt noe til felles.

♥ american history x Sterkt influert av den nynazistiske lederen og ideologen Cameron Alexander har Danny levert en skolestil om Adolf Hitlers Mein Kampf, hvor han framstiller Hitler som borgerrettsforkjemper. Den svarte læreren Bob Sweeney aksepterer ikke at Danny er på vei mot samme skjebne som sin storbror, Derek ? en voldsom og profilert nynazist i nærmiljøet. Læreren gir Danny et ultimatum: Danny er ferdig på skolen hvis han ikke leverer en stil om sin bror neste dag.
Gjennom denne stilen blir vi kjent med et liv fylt av hat utløst av drapet på brødrenes far. I jobben som brannmann ble han drept av en av de svarte gjengene i Venice Beach, og dette får hos Derek utløp i et voldsomt og brutalt rasehat som snart påvirker hans bror i samme retning.
Dette skjer på samme dag som Derek blir løslatt fra sin tre år lange fengselsopphold. Oppholdet i fengselet har forandret Derek. Han har fått et nytt perspektiv på tingene, og tiden har kommet for ham til å ta et oppgjør med fortiden. Han ønsker å rette opp skadene han har påført familien og forhåpentligvis redde Danny før det er for sent…

♥ what´s eating gilbert grape Gilbert må å ta vare på sin bror Arnie og hans overvektige mor, som kommer i veien når kjærligheten går inn i livet hans.

♥ the man in the moon Vi befinner oss i et solfylt, søvndyssende Louisiana i året 1957. Familien Trant lever sitt rolige landsens live, mor, far og de to døtrene Dani og Maureen. Dani er 14 år, og Elvis-fan. Hun synes selv hun er i ferd med å bli voksen, men lever foreløpig i skyggen av sin vakre 17 år gamle søster. Konflikten mellom søstrene begynner å tilspisse seg etter at familien Foster flytter inn på naboeiendommen. Den 17 år gamle Court har blitt familiens overhode etter at hans far døde. Han og Dani blir venner, og for Dani strekker følelsen seg fort forbi det rent vennskapelige. Også Court føler en viss uro. Når han treffer Maureen blir imidlertid Dani degradert til bare det å være lillesøster igjen. Og følelsene mellom de to søstrene tilspisser seg…

♥ my girl Harry driver begravelsesbyrå. Dessuten er han enkemann og ansvarlig for en datter, Vada, på 11 år. Men Henry er opptatt med sitt og har liten interesse for Vadas gjøren og laden. Hun på sin side har begynt på poesikurs fordi læreren er sååå nydelig altså… Forandringer skjer i hjemmet når Harry ansetter Shelly. Hun er make-up-ekspert og skal stelle Harrys varer – dvs. likene. Det varer ikke lenge før Shellys interesse for Harry omfatter mer enn et arbeidsforhold. For å komme nærmere sin sjef prøver hun å gjøre seg til venns med Vada, men det er ikke lett. Vada tilbringer mye av tiden sin sammen med en guttunge i nabolaget. Og selv om de er litt for unge for en ekte romanse, så deler de i hvert fall sine første kyss…

♥ up Alt for sent oppdager han blindpassasjeren han har fått med seg, den overoptimistiske 8-åringen Russell.

♥ finding neverland Vi er i London i 1904, og blir med Barrie inn i hans kreative verden hvor Peter Pan er i ferd med å bli til. Helt fra han for første gang får inspirasjon til å skrive historien, frem til historen er ferdig og stykket får premiere på Hertugen av Yorks Teater i London. På en kveld som ikke bare vil forandre Barries liv for alltid, men også livene til alle som står ham nær.

____________________________________________________________________________________________________

Noen filmer dere har lyst til å tilføye?

– enjoy –

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *