12 filmer som garantert får deg til å le

Husker dere innlegget jeg gjorde om 16 filmer som garantert får deg til å gråte? 🙂 Filmer som garantert vil få deg til å le, rene komedier, er bedre enn alt annet. Det å bare sitte i sofaen med teppe og godis, og se en komedie, og bare la latteren komme er helt fantastisk! Det passer med komedier når det er regntunge dager. Humor er noe som er veldig individuelt, men disse filmene får mine lattermuskler til å jobbe 🙂

♥ Crocodile Dundee – En ung kvinnelig journalist kommer til Australia for å intervjue en eventyrer og krokodillejeger. Han tar henne med ut i bushen og viser henne hvordan Australia virkelig kan være. Til gjengjeld tar hun ham med til New York.

♥ Legally Blonde – Elle Woods har ALT! Hun er formann i den akademiske kvinneforeningen, den lokale skjønnhetsdronningen, “frøken juni” i skolens kalender og ikke minst – naturlig blond! Hun dater den kjekkeste gutten på skolen, Warner Huntington den 3. (Matthew Davis) og vil ingenting mer her i verden enn å bli hans kone. Men det er én ting som hindrer Warner fra å fri – Elle er rett og slett for blond! Å vokse opp i nabolaget til Aron Spelling betyr kanskje enormt mye på vestkysten av USA, men absolutt ingenting for de jordnære foreldrene til Warner som kommer fra østkysten. Så når Warner blir tatt inn på Harvard for å studere jus og gjenforenes med gamlekjæresten, innser Elle at hun må jobbe hardt for å vinne ham og respekten tilbake. Men Harvard er langt fra Elles behagelige tilværelse ved svømme-bassenget og på kjøpesenteret hjemme i Los Angeles. Hun settes på sitt livs prøve i kampen for å vinne tilbake sin store kjærlighet, for aksept av de andre jusstudentene og ikke minst for alle blondiner som utsettes for fornærmelser hver eneste dag.

♥ Ace Ventura – En klønete detektiv som spesialiserer seg på dyr går på leting etter en savnet delfinmaskot for et fotballag.

♥ Big Momma´s House – FBI-agenten «Malcolm Turner» (Lawrence) er kjent for å være en mester i forkledning. «Malcolm»s siste oppdrag sender ham til en liten by i Georgia, der han må fange en brutal bankraner som nylig har rømt fra fengsel (Howard), som politiet mistenker skal oppsøke sin tidligere kjæreste (Long) og deres sønn. «Malcolm» setter seg på spaning på den andre siden av gaten, hjemme hos sørstatsdamen som bare ekr kjent som «Big Momma». «Sherry» er på vei for å besøke «Big Momma», men vet ikke at hun er reist fra byen. «Malcolm» bestemmer seg for å kle seg ut som «Big Momma», og etterhvert som tiden går, faller han for «Sherry». «Malcolm» må finne en måte å kapre både skurken, og dama.

♥ Home Alone – Etter en krangel med familien sin kvelden i forveien blir Kevin McCallister ved en feil forlatt hjemme da familien reiser på juleferie. Han opplever hva det vil si å være uavhengig for første gang i livet, og utnytter muligheten til å sove i foreldrenes store seng, samt en rekke andre ting han ellers ikke får lov til. Men det finnes også ulemper med å være hjemme alene, som for eksempel å måtte gå ned i kjelleren alene. Kevin oppdager at Vannbandittene skal plyndre huset hans, og setter opp en mengde særdeles kreative feller for å forhindre dem i å stjele familiens eiendeler.

♥ Wedding Crashers – De har sine egne teknikker og ritualer, en slags oppskrift på hvordan man kræsjer brylluper. Kompisparet sniker seg inn på nye fester hver uke, alltid på ny måter, og alltid med mål om å stjele et nytt hjerte. Aller helst brudepikens. Men når de en helg kræsjer sesongens virkelige bryllupshappening faller en av våre to helter for datteren til brudgommen, en innflytelsesrik og eksentrisk politiker. Og får å fange henne er det klart at reglene de to lever etter må brytes. En vill weekend er igang på familiens flotte eiendom. Hvor de to festglade blindpassasjerene raskt forstår at de begge har tatt seg vann over hodet. PicMonkey Collage

♥ As Good As It Gets – Melvin Udall (Jack Nicholson) er en suksessrik dameromanforfatter med en særdeles skarp tunge og et vell av fobier. Han elsker konfrontasjoner, og setter sin ære i å provosere, frastøte, fornærme og såre andre. Han lider dessuten av det som medisinsk betegnes som tvangsforstyrrelser. For Melvins vedkommende innebærer det blant annet at han er besatt av tanken om at alt skal være rent og ubesudlet. Ikke kan han ha kontakt med andre mennesker heller, og spretter derfor hit og dit på New Yorks overfylte fortau for ikke å berøre noen. Han er en forfatter av hete storselgende kjærlighetsromaner, men er selv ikke istand til å si ett vennlig ord til noen. Han har en tunge som er hvassere enn de fleste. Spydighetene og fornærmelsene kommer som perler på en snor til alt og alle, også til serveringsdamen Carol som er en av de få personene han klarer å forholde seg til. Melvin er et ensomt og sykt menneske. En mann du gladelig emigrerer for å unngå. Men noen ofre kan rett og slett ikke flykte. Den homofile kunstneren Simon Bishop (Greg Kinnear) er så uheldig at han har Melvin som nabo, og får virkelig gjennomgå. Melvin er homofob inntil det hysteriske, forakter pretensiøse kunstnerspirer, og som om ikke det er nok har Simon også en stygg liten hund som heter Verdell – et dyr Melvin virkelig hater.

♥ License To Wed – Nyforlovede Ben Murphy og Sadie Jones skal snart gifte seg og forhåpentlig leve lykkelig alle sine dager. Problemet er at kirken Sadies familie tilhører, St. Augustines, ledes av pastor Frank. Han vil ikke vie Ben og Sadie før de gjennomfører hans patenterte, “idiotsikre” samlivskurs. Kurset består av skandaløse forelesninger, ubeskrivelige hjemmelekser og klare brudd på privatlivets fred. Pastor Franks strenge pensum setter Ben og Sadies forhold på en alvorlig prøve. Glem å leve lykkelig alle sine dager; klarer de i det hele tatt å komme så langt som til alteret?

♥ Shallow Hal – Dette er historen om Hal Larsen (Jack Black kjent fra bl.a. “High Fidelity”), som er så grunn at han kun bedømmer jenter utifra deres utseende. Er de ikke smellvakre fotomodeller er de ingenting for Hal. Men så treffer han sin STOORE kjærlighet… På sitt fars dødsleie, lover Hal på tro og ære å kun gå ut med de aller, aller peneste jentene. Har de ikke utseendet og kroppen til en fotomodell, er de fullstendig uinteressante for Hal. Men så en dag treffer Hal på guruen Tony Robbins, som hypnotiserer ham til å kun verdsette en kvinnes indre skjønnhet. Fra før å kun bedømme jenter utifra hvordan de så ut, er det nå kun det indre som teller for Hal. Hal faller pladask for Rosemary (Gwyneth Paltrow), som er ekstremt overvektig og alt annet enn attraktiv. Ingen andre ser det Hal ser i Rosemary, men spørsmålet blir hvorvidt deres kjærlighet vil fortsett når Hals like grunne venn, Mauricio (Jason Alexander, best kjent som George fra “Seinfeld”) får han ut av hypnosen.

♥ It´s Complicated – Jane Adler er mor til tre voksne barn, eier en fremgangsrikt bakeri/restaurant i Santa Barbara og har – etter et tiår med skilsmisse – et vennskapelig forhold til sin eksmann, advokaten Jake. Men da Jane og Jake er utenbys i forbindelse med sønnens avgangsseremoni fra College begynner det å bli mer komplisert. Et uskyldig måltid i hverandres selskap fører til flere flasker med vin, som igjen fører til en lattermild kveld full av minner fra deres 19-år lange ekteskap?og til slutt til en impulsiv affære. Jake har giftet seg på nytt med den mye yngre Agness (Lake Bell) og det gjør Jane, av alle ting, til den andre kvinne. Fanget i midten av denne romansen som har blitt vekket til live igjen finner vi Adam, arkitekten som er leid inn for å pusse opp Janes kjøkken. Adam er også skilt og begynner å falle for Jane, men skjønner etter hvert at han er blitt en del av et usannsynlig kjærlighetstriangel. Bør Jane og Jake fortsette sine separate liv eller har tiden fått dem til å skjønne at de er bedre sammen enn hver for seg?

♥ Borat – Jagshemash! Sacha Baron Cohen, komikeren bak Da Ali G Show, lar endelig sin dyptpløyende kazakhstanske journalistfigur Borat Sagdiyev få sin egen helaftens kinofilm. Vi følger Borat ut av Kazakhstan, til USA, der han skal lage en dokumentarfilm, og på sin ferd gjennom det amerikanske kontinentet møter Borat virkelige mennesker i virkelige situasjoner – og alt får hysterisk morsomme konsekvenser! Hans mildt sagt usiviliserte oppførsel skaper sterke reaksjoner og avslører fordommer og hykleri i den amerikanske kulturen. I enkelte tilfeller omfavner til og med intervjuobjektene Borats hinsides syn på kjønnsroller og andre raser ved å si seg enig med ham, mens andre forsøker seg med å tilby litt patriotisk veiledning i vestlige verdier. Wa-wa-wee-wa!

♥ Hope Springs – Kay og Arnold er et hengivent par, men etter 30 års ekteskap har Kay fått et gryende ønske om å krydre ting opp igjen med sin mann. Når hun hører om en kjent forholdsguru i den lille byen Great Hope Springs, forsøker hun å overtale sin skeptiske og viljefaste mann om å bli med på en uke med ekteskapsterapi. Det å få overbevist den stae Arnold til å dra er vanskelig nok, men den virkelige utfordringen kommer når de skal prøve å bli kvitt sine inngrodde ekteskapsvaner, og igjen tenne gnisten som fikk dem til å falle for hverandre i første omgang…

– noen du vil tilføye? –

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *