Ukens filmtips: The Good Lie

Carrie “Reese Witherspoon” er singel, tøff og frittalende. Plutselig forandrer alt seg da hun sier ja til å hjelpe tre sudanske flyktninger til å starte et nytt liv i USA. Dette byr på en rekke utfordringer for dem alle; det er ikke greit å vite om det er løver på den amerikanske landsbygda eller hvordan man viser sin takknemelighet. Dette er en sterk historie om barn som overlever det umenneskelige og finner familiebånd på tvers av blod.

I filmen “The Good Lie” følger vi historien til en gruppe små barn som var blant de omkring 20.000 barna som nesten gikk to tusen kilometer fra Sør-Sudan til Kakuma flyktningleir i Kenya etter å ha mistet alt.

The Good Lie sies at er en av de beste filmene, og den er inspirert av virkelige hendelser. Filmen handler om små barn som brutalt blir foreldreløse når landsbyen de bor i angripes av soldater. De har blitt fortalt hva de bør gjøre hvis dette skulle skje, og de tapre barna setter ut på flukt for å finne en trygg havn fra soldatenes våpen. Veien til flyktningleiren i Kenya blir en hjerteskjærende kamp mellom død og liv. Til slutt kommer de heldigste frem til flyktningleiren, og fire av ungdommene vinner muligheten til å starte et nytt liv i USA. I Amerika, møter de en sosialarbeider som heter Carrie og som skal hjelpe dem å komme i arbeid. De prøver å bevare både samhold og ærlighet på tross av det store kultursjokket, og møter stadig på vanskelige utfordringer i sitt nye liv.

Dette er en utrolig sterk og rørende film om den sudanske borgerkrigens grusomheter, som kostet over to millioner menneskeliv. Tusenvis av  barn ble foreldreløse og ble tvunget til å flykte fra landsbyene sine i Sør-Sudan. Jeg har hørt at dette skal være en sterk film, med en rørende historie om samhold og medmenneskelighet

Filmen gir oss et fantastisk innblikk i hvilken innstilling og holdning mange har til innvandrere. Man sitter igjen og funderer på hvordan i all verden man kan få seg til å dømme et menneske man ikke vet noen verdens ting om. Jeg blir seriøst så sint at jeg får lyst til å gråte av tanken. Modige, og sterke innvandrere som i denne filmen kan man ikke annet enn å ville ta vare på, ønske å hjelpe og støtte. For en utrolig tankevekkende film. Jeg har ikke sett filmen enda, men det skal jeg absolutt gjøre!


– Let the movie begin –

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *