Ukens Filmtips: Blood Diamond

Denne filmen har jeg sett, og jeg har bare én ting å si om den: DØDSBRA! ♥ Wow, for en film! Dritkul, spennende, dramatisk og ja…alt på en gang._ukens_filmtips-blood-diamond

Filmens handling er satt under borgerkrigen i Sierra Leone, og handler om et land som blir revet i stykker av en kamp mellom parter som er like voldelige og hensynsløse i sin kamp. Filmen begynner med at Solomon Vandy blir kidnappet av Revolutionary United Front (RUF). Han blir separert fra familien og sendt til å arbeide som slave i diamantgruvene under kommando av kaptein Poison. Diamantene slavene utvinner blir brukt av RUF til å kjøpe våpen og finansiere aksjonene deres. Mens han arbeider i diamantgruvene finner Solomon en stor rosa diamant. Kaptein Poison legger merke til Solomon med diamanten, men i det samme øyeblikket blir gruvene angrepet av tropper fra regjeringen, og Solomon begraver diamanten like før han blir arrestert. I fengsel møter Solomon Danny Archer, en tidligere soldat i SADF som nå er arrestert for å ha smuglet diamanter. Han smuglet for den sørafrikanske leiesoldaten oberst Coetzee. Archer er desperat etter å finne en måte å betale tilbake Coetzee diamantene han mistet da han ble arrestert. Han overhører Poisons samtale med Solomon om diamanten han fant før han ble arrestert, og Archer legger en plan om hvordan han skal finne steinen. Han tilbyr seg å hjelpe Solomon med å finne tilbake til familien sin i bytte for diamanten.

– ♥ –

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *